Com afecta el clor als nostres ulls?

Una de les millors maneres d’escapar de la calor de l’estiu, és capbussant-se a la piscina. Però moltes vegades, tant grans com petits, ens oblidem dels danys que el clor pot provocar als nostres ulls.

El clor és un element químic que s’utilitza per mantenir l’aigua de la piscina neta i evitar infeccions. Quan els seus components desinfectants entren en contacte amb els nostres ulls, aquests es poden irritar desencadenant símptomes com picor, vermellor i fins i tot visió borrosa.

Com protegir-nos els ulls?

La millor manera de protegir els ulls del clor és amb l’ús de les ulleres de natació. D’aquesta manera protegim els ulls dels components químics del clor i també dels elements contaminants procedents dels altres banyistes (suor, saliva, productes cosmètics, etc.)

Com alleujar les conseqüències d’una exposició al clor?

Si notes algun símptoma com a conseqüència de l’exposició al clor, segueix aquests consells per tal d’intentar alleujar-los:

  • Renta’t els ulls amb sèrum fisiològic
  • Utilitza llàgrimes artificials per tal de restaurar la producció normal de llàgrimes
  • Per un alleujament ràpid de la picor, aplica compreses fredes sobre els ulls
  • Intenta no fregar-te els ulls en sortir de la piscina

Aquests símptomes solen ser lleus i desapareixen quan portem una estona fora de l’aigua. Si les molèsties són persistents i s’allarguen en el temps, el millor és realitzar una visita al centre mèdic més proper.

Seguiu aquests consells, protegiu-vos els ulls i gaudiu de l’estiu! 😊

Altres promocions disponibles