Saps com afecta la neu a la vista?

La neu reflexa fins a un 80% de la llum que rep, inclosa la radiació ultraviolada, i com més amunt siguem, més exposats hi estem. En el cas dels nens, aquests tenen un impacte 8 vegades més elevat que un adult, ja que el seu cristal·lí és més transparent i encara no està desenvolupat del tot.

Si no protegim els ulls de manera correcta, l’exposició als raigs ultraviolada pot provocar lesions oculars. La més freqüent és la queratitis solar, coneguda com a “ceguera de la neu”, que es produeix per una inflamació de la còrnia a causa de l’exposició prolongada a les radiacions. Els símptomes són:

  • Dolor
  • Llagrimeig
  • Envermelliment
  • Intolerància a la llum
  • Disminució de l’agudesa visual

Una exposició molt més llarga sense cap mena de protecció, pot provocar lesions molt més greus, com poden ser lesions de retina, sobretot en nens i adolescents.

Per tal d’evitar problemes, cal que ens equipem amb unes ulleres adequades, que estiguin homologades i que disposin d’un nivell 4 de protecció UV. En cas de practicar esports de neu, s’aconsella que les ulleres siguin polaritzades i en format màscara per tal de protegir l’entrada lateral dels raigs.

A l’òptica t’assessorarem i t’explicarem tots els factors a tenir en compte a l’hora d’escollir unes ulleres o màscares de neu adequades. T’esperem!

Altres promocions disponibles