Control de miopia infantil

La miopia és un error d’enfocament visual que provoca que les imatges més llunyanes es vegin borroses. Sabies que gairebé el 30% de la població espanyola és miop?

La miopia es produeix per un allargament del globus ocular. Encara que en principi la miopia és una alteració força habitual, s’ha de prestar certa atenció especialment en nens, ja que el seu creixement i desenvolupament provoquen que creixi la mida de l’ull, i com a conseqüència, que augmenti la miopia.

L’augment de la miopia en la població més jove és un fet sobretot des que s’ha incrementat l’ús de pantalles i reduït el temps a l’aire lliure. L’ús excessiu de dispositius digitals, que obliga a adaptar la vista a una distància molt pròxima, té un impacte totalment negatiu en la visió. D’altra banda, les activitats a l’aire lliure són molt beneficioses per la salut dels més petits. Segons diferents estudis, passar temps a l’exterior protegeix la salut visual i redueix el risc de miopia

COM PREVENIR LA MIOPIA INFANTIL?

Els nens petits no solen saber identificar si hi veuen bé o no de lluny. Per aquest motiu, tant com pares com professors, han d’estar atents per detectar la miopia com més aviat millor. És important detectar la miopia en etapa escolar, ja que s’estima que 3 de cada 10 nenes tenen un baix rendiment escolar per culpa de problemes visuals.

No veure bé la pissarra és un dels principals símptomes que poden donar-nos alguna pista que existeix un problema de visió de lluny. Altres símptomes com tancar lleugerament els ulls per buscar alguna cosa que es troba lluny, mals de caps recurrents o  apropar-se molt a la televisió ens poden alertar que cal fer una revisió.

QUÈ ÉS EL CONTROL DE MIOPIA INFANTIL?

Diferents estudis professionals a escala mundial han analitzat i continuen treballant per trobar diferents tractaments per a alentir la progressió de la miopia en infants. El control de  miopia és el terme que s’utilitza per descriure aquests tractaments que actualment són:

  • Lents de contacte específiques
  • Lents oftàlmiques específiques
  • Ortoqueratologia nocturna (Ortok)
  • Atropina (oftalmòlegs)

➡ A l’òptica fem exàmens específics enfocats a detectar petites miopies que poden ser un risc i així poder controlar-les des del principi. Recorda que la millor forma de saber si un nen té miopia és visitant-nos de forma periòdica. Demana’ns informació i frena l’evolució de la miopia!

Altres promocions disponibles