Què cal fer per evitar la fatiga visual durant l’època d’exàmens?

Durant l’època d’exàmens, és comú que els estudiants passin llargues hores davant d’una pantalla, prenent apunts o llegint llibres. Això pot portar a una fatiga visual que pot afectar negativament el rendiment acadèmic i la salut en general. En aquest article, compartim alguns consells útils per evitar la fatiga visual durant l’època d’exàmens.

Pren-te un descans cada 20 minuts
Quan passes molt de temps enfocat en una tasca, és fàcil perdre la noció del temps i treballar sense parar durant hores. Això, però, pot ser perjudicial per als ulls i la salut en general. L’ideal és fer un descans cada 20 minuts per descansar la vista i estirar les cames. Durant aquest temps, pots aixecar-te i caminar una mica, fer alguns estiraments o simplement tancar els ulls i relaxar-te.

Utilitza la regla 20-20-20
La regla 20-20-20 és una tècnica simple però efectiva per reduir la fatiga visual. El seu funcionament és molt fàcil: cada 20 minuts, descansar 20 segons mirant a 20 passes. Això ajudarà a relaxar els músculs dels ulls i reduir la tensió ocular.

Ajusta la configuració de la pantalla
Una pantalla amb una configuració incorrecta pot causar fatiga visual. Assegura’t que la pantalla estigui a una distància adequada i que la configuració de brillantor i contrast sigui la correcta. A més, és important ajustar la configuració de la llum ambiental a l’habitació on es porta a terme l’estudi: aquesta ha de ser suau i uniforme, sense reflexos ni enlluernaments.

Fes servir un llum d’escriptori adequat
Un llum d’escriptori adequat pot marcar una gran diferència en la fatiga visual. La llum ha de ser suau i no enlluernadora, i ha d’estar ubicada en una posició que no causi ombres ni reflexos a la pantalla. També és important que el llum sigui ajustable perquè puguis canviar la seva posició i segons les teves necessitats.

Practica exercicis oculars
Els exercicis oculars són una excel·lent manera de mantenir els ulls relaxats i reduir la fatiga visual. Hi ha molts exercicis oculars que pots fer, com per exemple fer cercles amb els ulls, enfocar objectes a diferents distàncies i parpellejar ràpidament. Aquests exercicis poden ajudar a reduir la tensió ocular i millorar la salut visual.

Mantingues una bona postura
Una postura adequada és essencial per prevenir la fatiga visual. Assegura’t que la pantalla estigui a una distància adequada i a l’altura dels ulls. A més, és important mantenir una bona postura en seure, amb l’esquena recta i els peus a terra.

Fes exercici físic regularment
L’exercici físic regular pot millorar la salut visual en augmentar la circulació sanguínia i reduir la tensió ocular. A més, l’exercici físic pot ajudar a reduir l’estrès i l’ansietat, factors que poden contribuir a la fatiga.

En conclusió, la fatiga visual és un problema comú durant l’època d’exàmens i és important prendre mesures preventives per evitar danys oculars a llarg termini. A més a més dels consells que t’hem donat, recorda també que és important mantenir una dieta equilibrada i una bona hidratació per mantenir la salut ocular en òptimes condicions. Només ens queda desitjar-vos bona sort en els exàmens! 😜

Altres promocions disponibles

Opiniones de nuestros clientes

4,8 -
(24 opiniones)


Ver más opiniones