Queratocono: El cas de la Núria

Què es el Queratocono?

Una de les malalties degeneratives més comunes de la còrnia és el queratocono. Aquesta afecció ocasiona l’aprimament, debilitament i deformació progressiva de la còrnia. Aquesta malaltia es pot desenvolupar només en un ull tot i que normalment afecta a tots dos al mateix temps, i a vegades fins i tot en diferent mesura. A mesura que evoluciona la malaltia, la còrnia adopta una forma cònica (d’aquí part del seu nom) degut a l’alteració interna del teixit que fa que s’aprimi la part central adoptant aquesta forma.

El queratocono se sol diagnosticar cap a l’adolescència, sobretot en homes, i acostuma a progressar durant dècades estabilitzant-se normalment cap a la trentena d’edat. La malaltia te un component genètic tot i que destaquen també factors ambientals com fregar-se els ulls de forma crònica.

Símptomes

El queratocono se sol manifestar de diferents maneres, entre elles disminució de la visió, visió borrosa o aparició de miopia o astigmatisme irregular, increment de la sensibilitat a la llum o irritació ocular de diferent grau.

Tractament

El tractament del queratocono dependrà del grau evolutiu en el que estigui la malaltia. D’aquesta manera, amb afeccions incipients, en el que la malaltia no té un efecte directe en la qualitat de vida del pacient, el més utilitzat són unes ulleres o lents de contacte ben graduades. En els casos en que el queratocono ja provoca falta de visió, tot i portar ulleres, se solen utilitzar lents de contacte semirígides que ajuden a uniformitzar la còrnia i intentar donar la forma rodona per tornar a la posició correcte. Les lents de contacte que s’adapten són molt especials i són una especialitat dins de la contactologia.

En aquells casos que ja no es pot solucionar el problema es recorre al transplantament de còrnia, ja que en l’actualitat no existeix un tractament que curi totalment el queratocono.

Prevenció

Tot i que no existeixen mesures preventives per evitar l’aparició del queratocono si que és molt recomanable fer-se revisions periòdiques anuals ja que una detecció precoç de la malaltia facilita el seu tractament i pot ajudar a frenar la seva evolució, sobretot quan a la família s’han donat altres casos.

El cas de la Núria

Com podeu veure en les imatges, la Núria, de 37 anys, té diagnosticat queratocono. En el seu cas, l’estadi de la malaltia està força estabilitzat tot i passar controls oftalmològics cada any. La Núria va començar a tenir problemes de falta de visió, sobretot conduint de nit, i va decidir posar-hi solució i fer l’adaptació de les lents de contacte per tal d’uniformitzar la còrnia. El tractament ha estat un èxit i les lentilles li han permès recuperar el 100% de la visió.

Imatges preses dels ulls de la Núria

Vídeos exploratori dels ulls de la Núria


Ressenyes dels nostres clients

Pep Miras
Pep Miras
2023-03-29
Atenció al client excelent!!! Professionalitat i honestedat, en el meu cas,al cumplir amb la garantía i vetllar pels mes interessos.
Cristina Prat
Cristina Prat
2023-01-24
Feia temps que tenia problemes amb les lents i a l'anterior òptica no m'ajudaven. Elles em van fer un estudi i assessorament súper complet i exhaustiu i ara estic súper contenta!!! També hem equipat el meu bebe amb ulleres de sol, tenen molta oferta! Un 10!
Christian Caruk
Christian Caruk
2022-06-24
Amb Anna, Ma Carme, Judit... nomes tens que escullir la ullera que mes te vagi be, per la resta Ho faram de maravella.
raquel valien
raquel valien
2022-04-19
Equip eficient i professional que t’assessora en escollir les ulleres perfectes per a tu i en la cura de la teva visió.
cris Gutierrez
cris Gutierrez
2021-11-18
Professionalitat exel.lent.
silvia anfruns
silvia anfruns
2021-06-08
Una atenció immillorable, bon servei, bona qualitat, bons professionals. No pots demanar més. Són excel·lents!
Guillem Pallarols Muñoz
Guillem Pallarols Muñoz
2021-03-11
Genial! Molt amables, molt professionals i molt bon preu.
Ramon juvanteny Verges
Ramon juvanteny Verges
2020-06-22
Botiga moderna, acollidora i amb personal altament qualificat.