Què és la síndrome visual informàtica i què podem fer per combatre-la?

La síndrome visual informàtica, també coneguda com a fatiga visual informàtica, és un conjunt de símptomes que poden aparèixer després de passar moltes hores davant d’una pantalla d’ordinador, telèfon mòbil o tauleta. Entre els símptomes més comuns s’hi inclouen la fatiga i sequedat ocular, el mal de cap i la dificultat per enfocar.

Causes de la síndrome visual informàtica

La causa principal de la síndrome visual informàtica és l’exposició perllongada a pantalles digitals. Quan mirem una pantalla, els nostres ulls estan constantment enfocant i reenfocant per adaptar-se a la distància i a la llum de la pantalla. Això pot cansar els músculs oculars i provocar fatiga ocular. A més, la llum blava que emeten les pantalles pot afectar la producció de melatonina, una hormona que ajuda a regular el son, cosa que pot causar insomni i altres trastorns del son.

Com combatre la síndrome visual informàtica?

  • Fes pauses regulars. Si passes moltes hores davant d’una pantalla, és important que facis pauses regulars per descansar els ulls. Una bona regla és la del 20-20-20: cada 20 minuts, descansem 20 segons mirant a una distància d’unes 20 passes.
  • Ajusta la configuració del monitor. Assegura’t que la resolució, la brillantor i el contrast de la pantalla estiguin ajustats correctament per reduir la fatiga ocular.
  • Fes servir ulleres amb lents especials. Si passes moltes hores davant d’una pantalla, pots considerar utilitzar ulleres amb lents especials per reduir l’enlluernament i la fatiga ocular.
  • Parpelleja amb més freqüència. Quan estem davant d’una pantalla, tendim a parpellejar menys, cosa que pot causar sequedat ocular. Per combatre això, intenta parpellejar amb més freqüència o fes servir, si cal, gotes per lubricar els ulls.
  • Fes servir llum adequada. Assegura’t que la llum ambiental al teu entorn de treball no sigui massa brillant o massa fosca per evitar que els ulls treballin massa per adaptar-se a les condicions d’il·luminació.
  • Fes exercicis oculars. Els exercicis oculars poden ajudar a enfortir els músculs oculars i reduir la fatiga visual. Un dels exercicis més simples és mirar d’esquerra a dreta i de dalt a baix diverses vegades.
  • Considera la possibilitat de reduir el temps de pantalla. Si pateixes la síndrome visual informàtica, pot ser una bona idea reduir el temps que passes davant de pantalles digitals. Intenta trobar maneres de limitar l’ús de dispositius electrònics, especialment abans d’anar a dormir.

En resum, la síndrome visual informàtica és una afecció comuna que pot afectar a qualsevol persona que passi moltes hores davant d’una pantalla. Seguint aquests consells, pots reduir la fatiga visual i prevenir-ne els símptomes associats. Recorda que és important tenir cura dels teus ulls i prendre mesures preventives per evitar problemes a llarg termini.

No dubtis a consultar-nos! 🙂

Altres promocions disponibles

Opiniones de nuestros clientes

4,7 -
(15 opiniones)


Ver más opiniones