L’optometria pediàtrica és una especialitat que se centra en els pacients més petits i joves (des del naixement i fins als 14 anys). És durant la infància quan es desenvolupa la visió i per això és tan important fer revisions periòdiques per tal d’evitar futurs problemes tant visuals com de rendiment.

Moltes vegades els problemes de visió dels petits són difícils de detectar perquè no ens saben explicardel tot què els passa. Per això cal estar alerta davant de qualsevol símptoma i són importantíssimes les visites a l’òptica de manera regular.

A Federòptics Francolí oferim el servei d’optometria pediàtrica destinat específicament als més petits i joves. La primera revisió es pot fer abans de l’any si es detecten desviacions o hi ha antecedents familiars. D’aquesta manera és molt més senzill detectar ambliopies (ull gandul) i/o estrabismes i poder-los treballar amb teràpia visual.

En infants, és recomanable fer revisions periòdiques anuals per detectar a temps posibles problemes i/o anomalies visuals. Un control molt important és abans de l’inici de la lecto- escriptura per tal de veure si el sistema visual és completament madur per començar amb tasques més complexes.

L’equip de Federòptics Francolí ajudem als més petits en el procés de diagnòstic i els assessorem, amb l’ajuda dels pares, per escollir la lent adequada i la millor muntura. En nens s’han de tenir en compte paràmetres com la lleugeresa i resistència de la muntura i el vidre i també la comoditat i flexibilitat de la ullera, és per això que treballem amb les millors marques d’ulleres per a públic infantil.

Us esperem a l’òptica! 😊