Com prevenir la fatiga visual? 8 consells per cuidar la teva salut ocular

La fatiga visual és un problema comú a l’era digital, especialment per a aquelles persones que treballen davant d’un ordinador durant llargues hores. És un símptoma comú que es produeix quan els ulls es cansen després de fer una activitat visual intensa durant un període prolongat. Tot i que no és un problema greu, pot afectar significativament la productivitat i el benestar dels qui ho pateixen. Però, sabies que es por prevenir amb alguns canvis simples en els nostres hàbits diaris?

Et compartim 8 consells per evitar la fatiga visual i tenir cura de la salut ocular:

  1. Descansa els ulls regularment: Fes pauses curtes i regulars per descansar els ulls. Un bon consell és seguir la regla 20-20-20: cada 20 minuts mira un objecte a 20 cm de distància durant 20 segons.
  2. Ajusta la configuració del monitor: Assegura’t que la resolució, la brillantor i el contrast del monitor siguin adequats per als teus ulls. Si la pantalla és massa fosca o massa brillant, pot causar fatiga visual.
  3. Ajusta la il·luminació: Evita l’enlluernament i ajusta la il·luminació de l’habitació on treballis. Assegura’t que la llum no reflecteixi a la pantalla i utilitza una il·luminació suau i uniforme a l’habitació.
  4. Mantingues una distància adequada: Assegura’t que la pantalla estigui a una distància adequada dels ulls. La distància ideal no hauria de ser menor de 40 cm ni superior a 80 cm.
  5. Parpelleja amb freqüència: La majoria de les persones parpellegen menys quan estan davant d’una pantalla, cosa que pot causar sequedat ocular. Recorda parpellejar amb freqüència per mantenir els ulls hidratats.
  6. Si cal, fes servir llàgrimes artificials: Les llàgrimes artificials poden ajudar a mantenir els ulls hidratats i evitar la sequedat ocular.
  7. Fes exercicis oculars: Realitza exercicis oculars simples per ajudar a alleujar la tensió ocular. Per exemple, pots fer cercles amb els ulls o mirar a diferents direccions o distàncies.
  8. Fes pauses regulars: És important fer pauses regulars i moure’t per evitar la fatiga visual i altres problemes relacionats amb la feina d’oficina.

✌ #ConsellFrancolí

Altres promocions disponibles

Opiniones de nuestros clientes

4,8 -
(24 opiniones)


Ver más opiniones