Comença l’escola: Revisa la vista!

La tornada a les aules sempre és un moment emocionant: noves aventures, amistats i aprenentatges. Abans que els més petits se submergeixin completament en les seves activitats escolars, però, és fonamental dur a terme una revisió exhaustiva per comprovar la seva salut visual i detectar qualsevol problema o anomalia. Veure-hi bé és essencial per al rendiment acadèmic i el desenvolupament integral dels infants.

La importància d’una bona salut visual a l’entorn escolar

Gran part de les activitats a les escoles es basen en la lectura, l’escriptura i la interacció visual amb pissarres, llibres i dispositius electrònics. Si un nen té dificultats per veure-hi clarament, la seva capacitat per absorbir informació i participar es pot veure afectada. A més a més, els problemes visuals no diagnosticats poden comportar problemes com fatiga ocular, mals de cap o dificultat per concentrar-se donant com a resultat un baix rendiment acadèmic.

La visió també té un paper crucial en la interacció social i la participació en activitats físiques. Els nens necessiten una visió clara per moure’s amb confiança per l’entorn escolar, participar en esports i jocs a l’aire lliure, i establir connexions visuals amb els seus companys i mestres.

Senyals de problemes visuals en nens

És important que tant pares com mestres, estiguin atents a possibles senyals de problemes visuals. Alguns signes d’alerta poden incloure:

  • Fregar-se els ulls amb freqüència
  • Parpellejar excessivament
  • Queixes de visió borrosa o doble
  • Dificultat per seguir línies o paraules quan llegeix
  • Mals de cap freqüents

No oblidis fer una revisió visual abans de l’inici escolar

Abans que comenci l’escola és un bon moment per fer una revisió visual completa. Aquestes revisions no només poden detectar problemes visuals existents, sinó també identificar possibles condicions que podrien afectar la salut ocular a llarg termini. A l’òptica podem avaluar l’agudesa visual, l’alineació dels ulls, l’enfocament, el seguiment ocular i altres aspectes essencials de la visió.

Consells per cuidar la salut visual dels nens

A més de les revisions visuals regulars, hi ha algunes mesures que els pares i mestres poden prendre per assegurar-se que els més petits mantinguin una bona salut visual:

  • Descansos visuals: Animeu-los a prendre descansos regulars durant les activitats que requereixin enfocament visual prolongat, com per exemple durant la lectura o durant l’ús de dispositius electrònics.
  • Il·luminació adequada: Assegureu-vos que l’entorn d’estudi tingui una il·luminació adequada per reduir la fatiga ocular.
  • Limita el temps que passen davant de pantalles: Estableix límits de temps per a l’ús de dispositius electrònics i fomenta activitats a l’aire lliure.
  • Dieta saludable: Una dieta rica en nutrients i vitamines A i E pot contribuir positivament a la salut ocular.
  • Fomenta el joc exterior: El joc exterior no només promou l’activitat física, sinó que també ajuda a la relaxació visual.

En resum, abans d’iniciar un nou curs escolar, és fonamental assegurar-se que els nens tinguin una bona salut visual. Les revisions regulars i l’atenció a possibles senyals de problemes visuals són aspectes crucials per garantir que els infants puguin aprofitar al màxim la seva experiència escolar. A l’òptica ajudem als més petits en el procés de diagnòstic i els assessorem, amb l’ajuda dels pares, per escollir la lent adequada i la millor muntura. Us esperem!

Altres promocions disponibles

Opiniones de nuestros clientes

4,7 -
(15 opiniones)


Ver más opiniones