Què és la vista cansada?

A mesura que envellim, és comú experimentar canvis en la salut ocular que poden afectar la nostra qualitat de vida. Un d’aquests canvis és l’aparició de la presbícia o el que popularment es coneix com a “vista cansada”.

Com ens afecta la presbícia?

La presbícia és una condició visual relacionada amb l’edat que afecta la capacitat de l’ull per enfocar objectes propers d’una manera nítida. Encara que sovint se la coneix com a “vista cansada”, aquest terme pot ser enganyós, ja que no està relacionat directament amb la fatiga ocular causada per l’ús excessiu de dispositius electrònics o altres activitats visuals intenses.

La presbícia és un procés natural que sol manifestar-se a partir dels 40 anys, tot i que el seu inici i la seva progressió poden variar segons la persona. A mesura que envellim, el cristal·lí, una lent natural dins de l’ull, perd la flexibilitat i capacitat de canvi de forma. Això dificulta la capacitat de l’ull per enfocar objectes propers, com les lletres en un llibre o a la pantalla d’un telèfon mòbil.

Quines són les causes de la presbícia?

La causa principal de la presbícia és l’envelliment natural de l’ull. A mesura que el cristal·lí perd la seva elasticitat, els músculs ciliars que en controlen la forma també es debiliten. Això fa que sigui més difícil per a l’ull enfocar objectes propers, la qual cosa provoca dificultats per llegir, cosir, escriure i realitzar altres tasques que requereixen visió de prop.

Quins són els símptomes de la presbícia?

  • Dificultat per enfocar lletres o objectes propers de manera nítida.
  • Necessitat d’allunyar els objectes per intentar enfocar-los millor.
  • Fatiga visual pel fet d’esforçar-se per veure-hi de prop.
  • Necessitat de llum addicional per llegir de manera confortable.

En resum, la vista cansada o presbícia, és un canvi visual natural que passa amb l’envelliment i afecta la capacitat de l’ull per enfocar objectes propers. Encara que pot resultar incòmoda, hi ha diverses opcions de tractament que permeten a les persones continuar realitzant activitats de prop amb comoditat. Si experimentes símptomes de presbícia, passa per l’òptica i t’ajudarem a determinar la millor solució per a les teves necessitats individuals. T’esperem!

Altres promocions disponibles

Opiniones de nuestros clientes

4,7 -
(15 opiniones)


Ver más opiniones